Brudbukett & Tärnbukett

Brudbukett och tärnbukett

Brudbukett

Traditionell brudbukett i vitt, rosa och beige

En brudbukett hamnar ofta i fokus på bröllopsdagen och vi lägger gärna mycket krut på just den. När det kommer till blommor under er stora dag finns det inte några rätt eller fel. Både smak och stil ser olika ut från person till person, och detta är något som återspeglas i stil på bröllopsblommorna. En brudbukett kan variera stort i utseende både när det gäller blomsorter och färger.

Vi på Oxåker bjuder in till en kostnadsfri konsultation och då går vi igenom några punkter som vi tycker är viktiga för att din brudbukett ska bli exakt som du vill ha den. Några punkter vi går igenom är :

  • Ska stilen vara rund och kompakt eller yvig?
  • Finns det någon färg eller blomma som absolut ska vara med?
  • Någon färg eller blommar som inte ska vara med?

Vi väljer blommor med omsorg för att de ska hålla hög kvalitet och vara vackra. För att vara säkra på att vi får tag på de blommor du önskar så beställer vi i god tid. När vi får hem dem till butiken så tar vi hand om blommorna på rätt sätt för att få dem i perfekt stadie på den stora dagen.

Stjälkarna på buketten binder vi ofta ett vackert band om och bandet ger buketten ett stiligt avslut, samt är behagligt att hålla i. Önskas det, kan stjälkarna lämnas bara.

När du hämtar upp din bukett hos oss, eller vi levererat till dig, så visar vi hur du ska hålla din bukett. Eftersom det ligger mycket tanke bakom brudbuketten så vill vi ju att den ska synas, både för era gäster men även på fotografierna. Vi rekommenderar att hålla buketten vinklad framåt, mer vinklad än vad som kanske känns naturligt. Om ni tar hjälp av en fotograf under bröllopsdagen, kommer hen troligen även påminna om att vinkla buketten så den syns ordentligt.

Tärnbukett

Prislista bröllop

Visst blir det vackert och effektfullt när även tärnorna får varsin bukett! En tärnbukett matchar ofta brudens bukett. Tärnbuketten är oftast mindre än brudens, men med samma sorts blommor i. Även här är valet fritt, men det är riktigt tjusigt om man tar hänsyn till vilken färg tärnornas klänningar ska ha.

Få glada buketter under bröllopsdagen

Precis som alla snittblommor behöver även din brudbukett och dina tärnors buketter få tillgång till vatten under dagen. Om det finns möjlighet rekommenderar vi att låta dina blommor stå i en vas med jämna mellanrum under dagen för att de ska hålla sig så fräscha som möjligt. Är det dessutom en varm sommardag kan det vara smart att placera buketterna i skuggan när det finns möjlighet.

När vigseln är över förekommer det att bruden väljer att kasta sin bukett och den som lyckas fånga buketten är näste person på tur att gifta sig. Detta säger i alla fall traditionen, sedan vet man ju inte om det slår in.

Om du hellre önskar att spara din bukett, finns det i vissa fall möjlighet att torka den. Alla blommor blir dock inte superfina att torka. Alternativet är att pressa några utvalda blommor i buketten och sedan skapa en tavla till exempel.