Begravningsblommor - blommor till begravning

Begravningsblommor

Begravningsblommor ses som en vacker sista hälsning vid begravningen. Det är oftast nära anhöriga som genom sitt val av kistdekoration eller urndekoration sätter färg och ton på begravningen.

Det finns flera olika seder och traditioner kring begravningsblommor och egentligen inga rätt och fel. Vad som är passande för en begravning beror ofta på önskemål från anhöriga eller den avlidne. Valet av blommor och färg baseras ofta på ett minne man har av den den person som gått bort.

Begravningsblommor

Begravningsbukett pastell

Handblomma
Det är vanligt att ta med sig en handblomma utöver andra blommor. Ofta är en handblomma en enklare ros med lite grönt, men den går så klart också att få med andra sorter.

Handblomman lämnas ofta när man tar farväl vid kistan/urnan.

Kist &-urndekoration
Är en större typ av arrangemang och är anpassad för urna eller kista. Det är oftast en nära anhörig som beställer den här typen av arrangemang till en begravning.

Kistdekoration begravning
Begravnigshjärta gul, rosa, orange, blå, lila och vit

Kondoleansblommor
Dessa skickas till anhörig till den avlidna innan begravningen för att visa omtanke.

Blommorna är ofta vita eller i andra ljusare färger, om inte annat anges vid beställning.

Begravningsblommor
Det är vanligt att välja en krans eller ett hjärta. Man fyller formen med många vackra blommor och grönt. Vi på Oxåker ser till att blommorna är som vackrast den dagen begravningen äger rum. Om man inte önskar det klassiska hjärtat eller kransen kan man istället beställa en begravingsbukett. Här du som kund självklart möjlighet att välja vilka färger ni önskar.

Begravningsdekoration i vitt

Vi skapar med färg efter dina önskemål och det är fritt att välja vad man själv önskar. För att säkerställa att vi har hemma de blommor ni vill ha så önskar vi på Oxåker att få beställningen minst ett par dagar innan begravningen äger rum. Leverans i Malmö ordnar vi. Självklart levererar vi även utanför Malmö. Ta kontakt så hjälper vi er!

När du beställer ett större blomsterarrangemang kan du även beställa till ett band och på bandet skrivs en hälsning samt vem blommorna är från. Om du inte önskar ett band passar även ett kort bra, även på det skriver vi en hälsning samt avsändare.

Inte möjlighet att komma på begravningen?

Även om du inte har möjlighet att gå på en begravning kan du beställa blommor. De ankommer alltid i god tid till begravningen.

Tips på hälsning till bandet eller kortet

Ibland är det svårt att komma på vad man vill skriva för sista hälsning. Här kommer några förslag:

  • Du var mitt allt
  • Frid över ditt minne
  • Tack för alla härliga stunder
  • Vi möts igen

Pris på våra begravningsarrangemang finner du här.