Posted on Leave a comment

Gör din egen krans av Eukalyptus

Eukalyptuskrans på vitrinskåp

Eukalyptus är en väldoftande växt, med ursprung från Australien. Koalan äter denna ljuvligt doftande växlighet, men den är giftig för oss människor. Trots det hindras vi inte av att njuta av den, i till exempel denna vackra krans.

När eukalyptus torkar är den fortsatt vacker och därför passar den utmärkt i en krans. Kransen kan hängas både på dörr eller inomhus mot en vägg eller fönster. Häng med i beskrivningen nedan för att få tips om hur du kan bida din egen krans snabbt och lätt.

Du behöver Eukalyptus, sekatör, ståltråd och en stomme.

Detta behöver du

  • Stomme, av metall föreslår jag. Har du ingen färdig kan du forma en bit ståltråd till en cirkel.
  • Ståltråd, för att fästa materialet på kransen
  • Tråd, för att göra en ögla att hänga kransen i
  • Eukalyptus
  • Sekatör

Så här gör du din krans

Börja med att klippa din eukalyptus i mindre bitar. Bunta sedan ihop dem till små buketter. Antal stjälkar i var bukett kan du anpassa till hur tjock krans du vill ha. Ju större buketter, desto tjockare blir resultatet.

Gör små buntar av din eukalyptus. Då blir det lättare att arbeta, när du har förberett.

Fäst din ståltråd genom att vira den ett par varv runt stommen. Nu är du redo att börja fästa dina små buntar av eukalyptus på stommen. Fortsätt att fästa dina små buntar av materialet runt hela stommen. När du kommit varvet runt avslutar du genom att vira ståltråden ett par extra varv och fästa den.

Knyt fast din upphängningstråd i den ände du vill ska vara uppåt. Nu är det bara att välja var du ska hänga upp den!

Vill du kan du avsluta när du kommit halvvägs på stommen. Det blir även det väldigt snyggt!

Behöver du mer tips

Du har väl sett att vi har blomsterkurser här på Oxåker!? Kolla in hemsidan för att boka in dig på en kurs, vi har bland annat kurs där vi binder denna typ av kransar. Vi uppdaterar regelbundet vårt utbud, så håll utkik!

Leave a Reply