Publicerad den Lämna en kommentar

Helgbukett

Inför varje veckoslut binder vi något som vi kallas Helgbukett. Den ser olika ut från vecka till vecka. Den gemensamma nämnaren är att de alltid är bundna med de finast blommorna för dagen. Ofta väljer vi lite extra hållbara sorter. För visst blir man glad när Helgbuketten är lika fin under kommande vecka också!

Helgbukett, lila hortensia

När vi väljer blommor till vår Helgbukett så har vi ibland ett extra färgglatt tema, med en färgmix. En annan vecka går helt upp i färgskala- rosa till exempel. Eftersom det är ett så härligt kreativt yrke att vara florist så binder vi av det finaste vi vet för stunden.

Vi följer årstiderna i vår Helgbukett

Då året har flera årstider försöker vi på Oxåker följa med och binder buketter med blommor som är fina just den säsongen. På våren tar vi in den krispiga känslan med hjälp av härliga Tulpaner , Anemoner och ljuvliga Ranunkel. Framåt senvåren och sommaren bultar våra hjärtan lite extra för Pion, Blåklint och allt annat som visar upp sig ståtliga och granna.

Veckobukett, rosa krysantemum

Ju längre sommaren går ju större är chansen att vi tar in den ståtliga färgsprakande Solrosen tillsammans med kompisarna Zinnia och Rosenskära. När vardagslunken är tillbaka efter sommarens härligheter är det dags för Dahlia och Aster att skina i våra hem. Ju närmaren jul vi kommer desto svårare är det för oss att motstå den magnifika Amaryllsen och den mindre Hyacinten.

Vi har ett antal färdigbundna buketter i butiken, men om du vill säkra din så är det en god idé att beställa en i förväg. Då reserverar vi den åt dig så det bara är för dig att komma förbi och plocka med den hem!

Lämna ett svar